Tuesday, January 2, 2007

Cu poporul prin Casa Poporului

Iata ca m-am dus sa vad si eu la ce au muncit douazeci de mii de romani si patru sute de arhitecti de-a lungul anilor ceausisti (1984 – 1989). A treia cladire din lume ca volum, care se poate vedea de pe Luna , alaturi de Pentagon si Marele Zid Chinezesc. Pacat ca pentru varsta ei frageda de 18 ani , este neingrijita si murdara.





Aventura a inceput de la poarta unde cuviincios m-am asezat la rand si pana la intrare am ascultat povestiri din vremea comunista ale persoanelor din jurul meu. In ciuda aparentelor , nu a durat mult pana la intrare ( circa 25 de minute).



Tipic romanesc , la intrare am intalnit un balamuc total in zona de X-RAY unde bietii compatrioti habar nu aveau ce sa faca. Senzorii erau deja ametiti , piuiau intruna , lumea trecea.



Odata intrat, a inceput expeditia. Frumos dom’le. Sali gigantice , marmura cat cuprinde, candelabre sa te tot uiti la ele, usi din lemn masiv si un muzeu de istorie politica micut dar cuprinzator.









Un alt punct forte a fost si este balconul, marele balcon . Odata ce iesi pe el, vederea te lasa mut . Toata lumea poza . Batrani cu telefoane, copii cu camere de filmat, straini cu aparate digitale care mai de care.


Va recomand sa faceti si voi un tur, saptamana asta este gratis. Programul intre 10 si 16.


Vivat Romania!

2 comments:

Anonymous said...

bravo aureliane! ai surprins o buimaceala preUE, postUE . sa vedem mai departe.

Andreea Iordache said...

Frumoasa seria. Imi pare rau ca nu am ajuns si eu ....